Торт зі сметанного желе з фруктами
Фруктовий торт без випічки зі сметаною і желатином – це легкий і смачний літній десерт. Завдяки своєму ефектному вигляду він стане справжньою окрасою святкового столу.
Універсальність рецепта полягає в тому, що ви можете кожен раз міняти фрукти і ягоди, які входять до його складу. Так ви будете отримувати різні смаки.
Фруктовий торт з желе і сметаною
Торт зі сметанного желе з фруктами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 140 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г сметани
- 300 г свіжих фруктів і/або ягід
- 200 г готового бісквіта або печива
- 200 г цукру
- 30 г желатину
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Залити желатин половиною склянки холодної води, використовуючи для цього невелику ємність. Залишити на півгодини.
- Набряклий желатин нагріти, не доводячи до кипіння, щоб він розчинився.
- У глибокій мисці збити міксером сметану з цукром, щоб останній повністю розчинився.
- Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити желатин і збивати ще 30 секунд.
- Дно глибокої миски застелити харчовою плівкою.
- Помити і почистити від шкірки або кісточок фрукти і ягоди, нарізати їх дрібними шматочками.
- Бісквіт теж розрізати на шматочки. Якщо ви замість бісквіта вибрали печиво, його потрібно буде поламати.
- У миску викласти фрукти і ягоди, змішати їх зі шматочками бісквіту.
- Потім залити сметанним кремом і накрити харчовою плівкою.
- Поставити в холодильник до повного застигання, приблизно на 3-4 години.
Як подавати сметанний торт
Вийняти торт з холодильника, перевернути на красиве блюдо і зняти плівку. Прикрасити фруктами і ягодами.
Дивіться відео, як зробити сметанник з печивом без випічки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити лимонний торт без випічки .