Смачний домашній торт можна зробити навіть без духовки. Наприклад, десерт а-ля чізкейк з шоколадом і бананами. Він виходить дуже ніжним і легким.
Дивіться відео, як приготувати шоколадні тістечка без цукру:
Шоколадно-банановий торт без випічки
Час приготування:
- 30 хвилин + час на застигання
Калорійність:
- 218 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для основи:
- Печиво – 100 г
- Масло вершкове – 50 г
Для начинки:
- Банани – 2-3 шт.
- Сметана або натуральний йогурт – 400 мл
- Молоко – 100 мл
- Цукровий пісок – 6 ст. л.
- Какао – 3 ст. л. (або темний шоколад- 80-100 г)
- Желатин – 10 г
Спосіб приготування:
- Замочіть желатин в холодній воді і залиште набухати.
- Печиво поламайте і подрібніть в блендері до крихти.
- Розтопити вершкове масло і змішайте з крихтою.
- Викладіть масу в форму і добре примніть. Приберіть в холод до застигання.
- У каструльці змішайте молоко, желатин, цукор, какао-порошок або розтоплений шоколад. Потім нагрійте цю суміш до розчинення желатину. Кип'ятити не потрібно. Приберіть з плити, додайте йогурт або сметану.
- Банани очистіть і поріжте навпіл, потім викладіть на печиво і залийте сумішшю.
- Приберіть в холодильник на 3-4 години або до повного застигання.
Як подавати десерт
Готовий торт можна прикрасити шоколадною глазур'ю, посипати какао-порошком або розкласти зверху шматочки свіжих ягід або фруктів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадно-сирне суфле . "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного фондану .