Як приготувати фаршировану картоплю по-мексиканськи

14 січня 2020, 17:03
Гострі картопляні човники з фаршем

Картопляні човники з начинкою

Запечена фарширована картопля – це універсальне блюдо, яке можна приготувати з абсолютно різними начинками. Ми пропонуємо вам мексиканський варіант з яловичим фаршем, гострим томатним соусом, кукурудзою та квасолею.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Реклама

Читайте також:

Фарширований картопля з м'ясом

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 164 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 великих картоплини
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ст.л. чилі
  • 400 г яловичого фаршу
  • 400 г консервованих томатів
  • 200 г консервованої червоної квасолі
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 1 ст.л. томатного пюре
  • 1 ч.л. соусу чилі

Для подачі:

  • Кінза
  • сметана
  • Сир Чеддер, натертий

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 200 ° С. Наколіть картопляні бульби виделкою по всій поверхні і покладіть в жароміцну форму. Запечіть в духовці до готовності (щоб картопля швидше запеклася, попередньо поставте її в мікрохвильовку на 10 хвилин).
  2. Цибулю дрібно наріжте. Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні і обсмажте цибулю до м'якості. Помішуючи, додайте часник, чилі і фарш, все підрум'яньте – близько 5 хвилин. Викладіть помідори, квасолю, кукурудзу, томатне пюре і соус чилі.
  3. Доведіть до кипіння, потримайте на невеликому вогні 10 хвилин (соус повинен трохи увариться). Додайте більшу частину кінзи, посоліть і поперчіть за смаком.

Як подавати фаршировану картоплю

Перед подачею кожу бульбу надріжте хрест-навхрест, викладіть в розріз чверть приготовленої м'ясної начинки, по 1 ст. л. сметани, трохи натертого сиру і залишки кінзи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати млинцевий торт з фаршем . "Сьогодні" також писали, як зробити курячі тефтелі з гарбузом і сиром .