Як приготувати фаршировані печериці: три рецепта гарячої закуски

7 серпня 2019, 09:00
Готуємо фаршировані гриби, запечені в духовці

/ Фото: Getty Images

Фаршировані гриби – досить популярна гаряча закуска. Їх готують як в будні, так і на свята. Гриби начиняються морепродуктами, овочами, сиром і м'ясним фаршем.

Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони:

Реклама

Для приготування цієї страви найкраще підходять печериці та гриби портобелло – завдяки формі їх капелюшок. Ніжки зазвичай відрізаються, ріжуться на дрібні шматочки і додаються в начинку.

Гриби, фаршировані сиром, зеленню і сметаною

Фаршировані гриби із зеленню і сметаною

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • 12 штук шампіньйонів
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки сметани
  • 150 г пармезану
  • 3 гілочки кропу
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком
  • Кілька столових ложок соняшникової олії

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Очистіть печериці та протріть їх вологим рушником. Видаливши ніжки, викладіть капелюшки грибів на деко і трохи їх посоліть. Тепер візьміть другу частину грибів – ніжки. Очистіть їх і поріжте маленькими кубиками. Очистіть і наріжте цибулю тонкими півкільцями, завширшки близько 2 мм.
  2. Розігрійте сковороду, налийте в неї трохи олії та обсмажте на ній подрібнену цибулину. Смажити потрібно до отримання золотистого кольору. Потім покладіть до цибулі гриби і добре перемішайте. Після цього тушкуйте суміш приблизно 5-7 хвилин. Через цей час викладіть в сковороду сметану. Все ретельно перемішайте, одну хвилину погрійте і зніміть з вогню.
  3. Кріп промийте, обсушіть, дрібно наріжте і викладіть в сковороду. Добре перемішайте, додайте перець, сіль і знову перемішайте. Далі натріть на середній терці пармезан, відокремте від нього 2 ст.л. і відправте до грибної суміші.
  4. Розігрійте духовку до 200 С. Поки вона розігрівається, щільно нафаршируйте капелюшки зробленою сумішшю і посипте їх зверху рештою натертого сиру.
  5. Випікайте блюдо при вищевказаній температурі приблизно 25-30 хвилин. За цей час сир розплавиться, тому воно вийде дуже смачним і апетитним.

Читайте також:

Фаршировані гриби: рецепт із шинкою

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 700 г печериць
  • 100 г шинки
  • 50 г бекону
  • 1 цибулина
  • 100 г тертого сиру
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка соєвого соусу
  • 2 ст. ложки олії
  • Зелень – за смаком
  • Перець і сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печериці очистіть, протріть вологим рушником і відокремте від них ніжки. Поставте відварюватися капелюшки в трохи підсоленій воді. Дрібно наріжте бекон, шинку, зелень і цибулю. Спочатку обсмажте на сковорідці бекон, після цього додайте цибулю і зелень. Готуйте до прозорості лука.
  2. Після цього додайте в сковороду подрібнені часник і ніжки грибів, трохи обсмажте і зніміть з вогню. Далі викладіть в начинку шинку, поперчіть, посоліть і ретельно перемішайте.
  3. Облийте відварені капелюшки грибів соєвим соусом і нафаршіруйте їх начинкою з шинки, після чого посипте зверху тертим сиром. Запікайте блюдо в духовці 10 хвилин до готовності, при температурі 180 С.

Фаршировані гриби в духовці із зеленню і м'яким сиром

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 10 печериць з великими капелюшками
  • 3 ст. л. вина білого сухого
  • 100 г м'якого сиру з травами
  • Зелень, кмин, сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гриби промити. Зрізати з них капелюшки.
  2. Перемішати м'який сир з вином, спеціями, кмином.
  3. Нафарширувати капелюшки печериць сирною масою, прикрасити зеленню і запікати в духовці при температурі 180 С 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом пирога з куркою і печерицями.Ми також розповідали, як приготувати грибний суп.