Як приготувати фаршировані кабачки в мультиварці: покроковий рецепт

23 липня 2021, 19:34
Готуємо кабачки, тушковані в мультиварці з м'ясним фаршем і рисом у пряному томатному соусі: порадуйте сім'ю смачною домашньою літньою стравою.

Фаршировані кабачки в мультиварці

Кабачки – одна з найбільш популярних літніх закусок. Господині цінують цей овоч, насамперед, за його нейтральний смак, завдяки якому його можна комбінувати з найрізноманітнішими продуктами.

Приготувати фаршировані кабачки можна з різними начинками, як м'ясними, так і овочевими.

Реклама

Також читайте календар літніх лайфхаків, щоб провести літо, про яке мріяли.

Фаршировані кабачки в мультиварці у томатному соусі

Інгредієнти:

Реклама
  • молоді кабачки або цукіні – 5 шт. середнього розміру;
  • змішаний фарш – 400 г;
  • рис довгозерний сухий – 3 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст.л. з гіркою;
  • печериці – 150 г (за бажанням);
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, свіжа зелень – за смаком;
  • рослинна олія – для обсмажування.

Рецепт приготування:

  1. Відваріть рис до напівготовності.
  2. Молоді кабачки розріжте поперек на три частини. Висота кожного шматка має бути близько 5-6 см.
  3. За допомогою маленького ножа і чайної ложки вискобліть серцевину у кожного шматочка, залишивши при цьому денце.
  4. Частину кабачкової м'якоті, в якій немає великого насіння, подрібніть. Нарізану м'якоть перекладіть у миску.
  5. Барильця з кабачків присипте сіллю і перцем.
  6. Невеликими кубиками наріжте цибулю, моркву та печериці.
  7. Підготовлені овочі обсмажте в невеликій кількості олії протягом п'яти хвилин.
  8. У мисці з'єднайте м'ясний фарш, варений рис і м'якоть із кабачків. Додайте половину обсмажених овочів (другу половину залиште в сковороді), нарізану зелень, а також сіль і перець.
  9. Ретельно перемішайте фарш і наповніть ним кабачки.
  10. Підготуйте томатну заливку. В решту овочів додайте томатну пасту і рубаний часник. Перемішайте.
  11. Влийте в сковороду 400 мл води. Ретельно розмішайте і доведіть соус до кипіння. Заправте за смаком сіллю, перцем. За бажанням можна додати сушені пряні трави.
  12. У чашу мультиварки щільними рядами викладіть фаршировані кабачки. Зверху вилийте підготовлену томатну заливку з овочами.
  13. Готуйте в режимі "Тушкування" 20-30 хвилин. Фарш має приготуватися, а кабачки стати м'якими.
  14. Подавайте фаршировані кабачки зі сметаною і свіжими овочами.

Дивіться відео, як зробити салат із ідеальних малосольних огірочків:

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити салати на зиму: ТОП-5 рецептів домашніх заготовок.