Як приготувати фаршировану курку з рисом: покроковий рецепт

22 липня 2019, 18:10
Простий рецепт запеченої курки з начинкою

Фарширована курка з рисом

Запечена курка в духовці – це смачна страва, яке можна готувати як в будні, так і на свята. Ми пропонуємо рецепт фаршированої курки з рисом і мандаринами.

Дивіться відео, як приготувати стріпси з курячого філе:

Реклама

Перед запіканням птиця маринується в суміші оливкової олії, гірчиці і соєвого соусу, а перед подачею натирається часником. У підсумку виходить апетитна страва з чудовим ароматом.

Курка, фарширована рисом

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 тушка курки
  • 125 г оливкової олії
  • 1 ст.л. гірчиці із зернами
  • 3 ст.л. соєвого соусу з грибним смаком
  • 4 зубчики часнику
  • Сіль і мелений перець

Для начинки:

  • 1 склянка рису
  • 1 бульйонний кубик
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 5 часточок мандарина
  • 5 штук. барбарису

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Курку помити і обсушити серветкою.
  2. Змішати всі інгредієнти для маринаду, крім часнику, і натерти курку. Поставити на ніч до холодильника.
  3. Зробити начинку. Розвести кубик курячого бульйону в 2,5 склянки окропу, залити промитий рис. Додати барбарис і відварити до готовності.
  4. Коли рис охолоне, додати попередньо обсмажену цибулю, поперчити, додати нарізані часточки мандарина і перемішати.
  5. Дістати курку з холодильника, наповнити рисом і зашити кулінарною ниткою.
  6. Перекласти в змащену маслом форму і запікати в гарячій духовці близько 1 години.
  7. Готову курку натерти пропущеним через прес часником.
  8. На гарнір до фаршированої курки можна подати смажену стручкову квасолю з беконом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом котлет з курячого фаршу. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати курячі стегенця з горошком і картоплею.