Як приготувати фалафель в духовці: пісний рецепт

19 грудня 2019, 13:10
Соковитий фалафель в духовці

Фалафель в духовці

Фалафель – популярна східна закуска . Це смажені у фритюрі кульки з подрібненого нуту або інших бобових, приправлені прянощами.

Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з розмарином:

Реклама

Класичний рецепт фалафель можна зробити кориснішим, якщо приготувати кульки з нуту в духовці.

Читайте також:

Реклама

Фалафель в духовці: пп рецепт

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 395 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 склянки відвареного або консервованого нуту
  • 1/2 червоної цибулини
  • Пучок петрушки
  • Пучок кінзи
  • Сік 1/4 лимона
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. меленої кумина
  • 1/2 ч.л. меленої куркуми
  • 1/2 ч.л. солодкої паприки
  • 1/2 ч.л. часникового порошку
  • 1/4 ч.л. чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти перемолоти в блендері до однорідної маси. Якщо маса здасться занадто густою, можна додати в неї трохи холодної води.
  2. Змоченими у воді руками сформувати кульки і викласти їх на деко, застелене пергаментним папером.
  3. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин, потім перевернути і готувати ще 10 хвилин.

Як подавати фалафель

Фалафель можна помістити в розрізану піту разом з салатом зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякового хумус . "Сьогодні" також писали, як приготувати діп з баклажанів за рецептом Джеймі Олівера .