Як приготувати дієтичну шарлотку без цукру

25 листопада 2019, 13:14
Рецепт низькокалорійної шарлотки з грушами і горіхами

Шарлотка з грушами і мигдалем

Яка осінь без ароматної і ніжною шарлотки ? Це ж класика сезону! Якби ще не потрібно було обмежувати себе в солодкому ... Але з рецептами кондитера Марини Іванченко робити це необов'язково. У звичайному шматочку майже 250 ккал, а в її – всього 125 ккал.

Реклама

Читайте також:

Шарлотка без цукру і без борошна

Фото: Скріншот з відео

Час приготування:

Реклама
  • 1 годину

Калорійність:

  • 125 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 150 г мигдального борошна
  • 50 г нутового борошна
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 г гарбузового пюре
  • 100 г сметани 10%
  • 13 г розпушувача
  • 120 г ізомальта
  • Сіль

Для начинки:

Реклама
  • 1 кг груш Конференц
  • 20 г очеретяного цукру
  • 120 г ізомальта
  • 20 г горіхів
  • 5 г кориці

Для подачі:

  • Мигдаль
  • М'ята

Спосіб приготування:

  1. Змішайте обидва види борошна, додайте крохмаль, розпушувач, дрібку солі і ізомальт.
  2. Додайте пюре із запеченого гарбуза, нежирну сметану. Перемішайте і викладіть у форму для випічки.
  3. Наріжте груші скибочками. Викладіть фрукти на тісто по колу.
  4. Змішайте цукор, трохи води і ізомальт. Поставте на плиту і варіть карамель до бурштинового кольору. Не перемішуйте, інакше карамель зацукрується. Додайте корицю.
  5. Полийте начинку карамеллю, посипте колотими горішками і відправте пиріг в духовку.
  6. Прикрасьте готову шарлотку мигдалем і м'ятою.

Як зробити миндальне борошно в домашніх умовах

Низькокалорійна шарлотка готується з мигдального борошна. Щоб її зробити, потрібно сирий мигдаль залити окропом на 10-15 хвилин, а потім очистити від шкірки. Після цього горіхи слід обсушити, а потім обсмажити в духовці або на сковороді до появи аромату. Мигдаль остудити і ретельно подрібнити в блендері.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати дієтичний чізкейк за рецептом Марини Іванченко.