Як приготувати дієтичні печінкові оладки

26 березня 2020, 18:50
Рецепт низькокалорійних оладок з печінки

Не знаєте, що приготувати з курячої печінки ? Ми радимо зробити легкі оладки з пікантним йогуртовим соусом. Така страва підійде тим, хто дотримується здорового способу життя.

Читайте також:

Реклама

Вибираючи охолоджену печінку для оладок, зверніть увагу на її колір – він не повинен бути дуже темним. Запах свіжої печінки солодкуватий, досить специфічний, але без затхлості.

Печінкові оладки: рецепт

Оладки з печінки

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 126 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Печінка куряча – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. Л.
  • Йогурт – 100 г
  • Петрушка – 1-2 гілочки
  • Кріп – 1-2 гілочки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити печінку в блендері, посолити, поперчити, додати яйце і кукурудзяний крохмаль.
  2. Все добре перемішати і випікати на антипригарній сковороді без масла, викладаючи печінкову масу ложкою.
  3. Для соусу змішати йогурт, сіль, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень.
  4. Подавати печінкові оладки разом з йогуртовим соусом.

Корисна порада

Можна зібрати з цих оладок печінковий тортик, промащуючи їх соусом з йогурту.

Дивіться відео, як зробити домашній паштет з печінки:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з курячої печінки з горіхами. Ми також ділилися рецептом турецького плову з курячою печінкою, родзинками і горішками.