Як приготувати чепалгаш: покроковий рецепт від Григорія Германа

18 червня 2020, 13:54
Готуємо смажені пиріжки з сирною начинкою

Коржі з сиром

Чепалгаш – традиційна національна страва чеченців і інгушів. Це закритий коржик з м'якого тіста з несолодкою сирною начинкою. Вона чимось нагадує хачапурі на сковороді .

Покроковий рецепт пиріжків чепалгаш з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Чепалгаш з сиром і зеленню

Коржі з сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 200 мл кефіру
  • 320 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 200 г сиру
  • 1 яйце
  • Зелень
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Змішайте борошно, розпушувач і сіль. Додайте кефір і яйце, замісіть тісто і залиште його відпочивати на 20-25 хвилин.
  2. Змішайте сир і нарізану зелень, посоліть і поперчіть. Розімніть в однорідну масу.
  3. Розділіть тісто на частини і розкачайте в пласт товщиною кілька міліметрів. Додайте начинку, накрийте з усіх боків, переверніть і акуратно розкачайте.
  4. Розігрійте суху сковороду і викладіть корж. Поруч поставте сковорідку з окропом. Коли пиріжок підрум'яниться, опустіть його на деякий час в воду.

Яку зелень використовувати

У начинку можна додати кріп, петрушку і естрагон (тархун).

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чебуреків з м'ясом на сметані і розповідали, як зробити сальвадорські пиріжки з м'ясом від Григорія Германа.