Як приготувати швидкий пісний плов з грибами

7 квітня 2020, 15:15
Рецепт простого вегетаріанського плову з замороженими грибами

Пісний плов з грибами

Великий пост-2020 триватиме з 2 березня по 18 квітня. Великдень настане в ніч на 19 квітня – з цього моменту пост закінчується і дозволяється будь-яка їжа.

Якщо ви шукаєте рецепт смачного пісного обіду, приготуйте плов з замороженими грибами, морквою, цибулею і часником. Його можна подавати як самостійне блюдо або гарнір.

Реклама

Пісний грибний плов

Пісний плов з грибами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 104 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г суміші заморожених грибів
  • 2 склянки рису
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • Приправа для плову
  • Рослинна олія
  • Сіль і перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. У казан або каструлю з товстими стінками налити масло, обсмажити в ньому лук (5 хвилин), потім додати моркву, смажити овочі ще 5 хвилин.
  2. Додати промиті і розморожені гриби, тушкувати під кришкою ще 10 хвилин. Додати спеціальну приправу для плову і сіль.
  3. Рис промити, викласти рівним шаром на овочі з грибами, не перемішуючи. Влити гарячу воду так, щоб вона була вище рису на сантиметр.
  4. Довести до кипіння, накрити кришкою і тримати на маленькому вогні, поки рис не вбере всю воду. Потім зробити в рисі поглиблення, щоб виходила пара. Додати очищені зубчики часнику.
  5. Тримати на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин. Потім вимкнути вогонь, перемішати плов і дати постояти чверть години під кришкою.

Як подавати грибний плов

Готовий плов з грибами можна подавати, прикрасивши подрібненою зеленню, наприклад, петрушкою або зеленою цибулею.

Дивіться відео, як приготувати пісний плов з гречки:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати пісний плов з булгура . Ми також ділилися рецептом дієтичного плову з куркою .