Як приготувати баклажани в духовці з помідорами і сиром

11 серпня 2020, 15:41
Рецепт апетитної гарячої закуски з баклажанів

Баклажани з помідорами та сиром

Баклажани в духовці можна готувати різними способами. Один із найпростіших варіантів – запекти обсмажені в клярі кружечки овочів разом з помідорами і сиром. Така закуска буде добре смакувати з часниковим майонезом і свіжою зеленню.

Баклажани під сиром в духовці

Реклама

Баклажани з помідорами та сиром

Час приготування:

  • 25 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 94 ккал на 100 г

Складові:

  • Баклажан – 200 г
  • Помідор – 100 г
  • Сир твердий – 150 г
  • Хліб білий підсушений – 2 скибочки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець, рослинна олія – на смак

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Баклажан миємо, нарізаємо кружечками.
  2. Хліб дрібно кришимо, сир тремо на тертці, частину його змішуємо з хлібними крихтами, додаємо сіль і перець.
  3. Збиваємо яйце. Кожен шматочок баклажана обмакуємо в яйце, обвалюємо в суміші хліба і сиру і смажимо такі "биточки" на рослинній олії з двох боків до легкої золотистої скоринки.
  4. Помідор ріжемо часточками. Викладаємо у форму кружечки баклажана, на кожен кладемо зверху по часточці помідора, посипаємо сиром, що залишився.
  5. Ставимо в розігріту до 200 °С духовку і запікаємо до моменту, як сир розплавиться.

Як подавати страву

Трохи остудити, за бажанням подавати разом з кускусом і салатом зі свіжих овочів.

Дивіться відео, як запекти баклажани на грилі з салом:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом баклажанної ікри шматочками, а також писали, як приготувати фаршировані баклажани.