Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю

23 квітня 2020, 20:55
Сезон молодої картоплі вже почався

Молода картопля

Сезон молодої картоплі триває з квітня по липень. "Молодий" овоч відрізняється від "старого" більш тонкою шкіркою та зниженим вмістом крохмалю. Він добре зберігає форму після варіння і нарізки, тому чудово підходить для приготування салатів. До того ж, молода картопля солодша, адже цукор в ній ще не перетворився на крохмаль.

Як вибрати молоду картоплю

Молода картопля

Реклама

Молода картопля має бути твердою, сухою і без плям. Немита картопля зберігається довше, адже бруд захищає її від пошкоджень.

Як правильно варити молоду картоплю

Вам не потрібно чистити молоду картоплю; просто промийте, щоб видалити весь бруд і готуйте цілою. Для варіння покладіть дрібну картоплю в каструлю зі злегка підсоленою водою, доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні до готовності (близько 10 хвилин) і процідіть.

Дивіться відео, як вибрати картоплю:

Реклама

Заправте молоду картоплю, щойно вона буде готова, щоб бульби увібрали аромат вершкового масла або рослинної олії.

Як зберігати молоду картоплю

Зберігайте молоду картоплю в прохолодному, темному місці, яке добре провітрюється. Її потрібно використати протягом декількох днів з моменту купівлі.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати картоплю з салом на мангалі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом картоплі на вогні.