Як правильно вибирати, зберігати і вживати овочі

23 жовтня 2017, 10:32
Перевагу варто віддавати плодам середнього розміру і обов'язково стиглим

Овочі. Фото: pixabay.com

Найбільша кількість вітамінів і мікроелементів знаходяться в сезонних овочах средних размеров, причем, чем дольше они хранятся, тем быстрее уменьшается количество полезных веществ, рассказывают диетологи.
Помідори і огірки в даний час доступні в свіжому вигляді і коштують недорого , але вже через місяць кількість вітамінів в них істотно знизитися в результаті тривалого зберігання або через вирощування в теплицях .

Імпортні овочі нерідко зривають напівстиглими , щоб продовжити терміни їх зберігання і полегшити транспортацію товару . Зрозуміло , такі плоди не встигли набрати потрібної кількості вітамінів .
Перевагу варто віддавати плодам середнього розміру і обов'язково стиглим . Бажановживати овочі протягом дня – трьох після покупки . Натуральні огірки без холодильника швидко в'януть , а холод погіршує їх смакові якості . Аналогічно і з помідорами . У холодильнику помідори швидко втрачають свою " структуру " і смак , тому купувати їх про запас не варто .

Щоб убезпечити себе хоча б частково від нітратів , гарненько помийте овочі з використанням щітки . Після цього обдайте їх окропом . Прибрати близько третини нітратів з плодів можна , якщо замочити їх хвилин на 30 , ще дієвіше – додати в воду трохи аскорбінової кислоти . Несезонні плоди бажано очищати і обов'язково зрізати місце , яким вони кріпилися до стебла .