Як правильно харчуватися: ТОП елементарних правил

18 травня 2016, 10:39
Більше овочів, різних каш і правильні десерти

Вживайте багато овочів. Фото: instagram.com/healthforbody

Щоб відчувати себе добре, потрібно правильно харчуватися. Для цього зовсім не обов'язково відмовлятися від усього і голодувати, просто обзаведіться правильними звичками і використовуйте кілька правил.

Як правильно харчуватися і будь-яких елементарних правил потрібно дотримуватися, знає Домашний очаг.

Реклама

Правило тарілки

Фото: instagram.com/healthforbody

Реклама

За столом завжди намагайтеся заповнювати приблизно половину своєї тарілки свіжими овочами або салатом. Вуглеводи повинні займати приблизно чверть, а картопля, паста і рис – залишену чверть.

Рослинні жири

Реклама

Фото: instagram.com/alina_naumenko

Кожен прийом їжі повинен супроводжувати хоча б одне джерело жирів – оливкова або інша корисна олія, горіхи або авокадо.

Овочі

Фото: instagram.com/bydy_ppshkoi

Щоб отримати більше вітамінів, з'їдайте хоча б два види різнокольорових овочів за один прийом їжі.

Вуглеводи

Фото: instagram.com/bydy_ppshkoi

Частіше використовуйте різні крупи, спробуйте приготувати ті, які використовуєте нечасто: коричневий і коричневий рис, перловку, булгур, киноа, пшоно, кускус, зелену гречку.

Протеїни

Фото: instagram.com/karina_happy_women

Вони надовго втамовують голод, тому включайте їх в кожний прийом їжі. Намагайтеся їсти рибу хоча б двічі на тиждень, дичину – раз на тиждень, продукти рослинного походження (банани, горіхи, насіння, тофу) – двічі на тиждень, м'ясо – раз на тиждень. При цьому уникайте копченостей і ковбас.

Десерти

Фото: instagram.com/healthforbody

Вибирайте ті десерти, які зроблені на основі фруктового пюре і свіжих сезонних ягід, з мінімальним вмістом цукру.

Молочні продукти

Фото: instagram.com/pole_baby

Це основне джерело кальцію. Намагайтеся вживати молочні продукти 2-3 рази на день. При цьому одна порція повинна бути дорівнює маленькому склянці (150 мл) молока, маленькому йогурту або тонкому шматочку (25 г) сиру.