Як правильно зберігати крупи в домашніх умовах

15 квітня 2020, 15:45
Наші поради допоможуть продовжити свіжість продуктів

Крупи бажано тримати в банках з кришками

Каші українці люблять і купують, а все завдяки поживності і досить невисокій ціні. Беруть перловку, вівсянку, рис, зернові крупи, манку і пшоно. Але є фаворит – гречка.

Вживаючи крупи, ми забезпечуємо організм енергією, адже крупи довго перетравлюються і дарують тривале почуття ситості

Реклама

Як правильно зберігати крупи

Крупи бажано тримати в банках з кришками

  • Крупи в розрізаних пакетах заподіюють зайвий клопіт, тому що постійно хочуть розсипатися. Уникнути цього досить просто. Візьміть зрізану верхню частину пластикової пляшки і простягніть через неї край пакета. Тепер зайва крупа буде сипатися тільки туди, куди нам потрібно. Закрити кришкою – і на полицю.
    Читайте також:
  • Тримати крупи можна в скляних банках або спеціальних контейнерах з герметичними кришками. Так вони будуть зберігатися довше.
  • Щоб в шафі не завелися комахи, обробіть її оцтом і розкладіть подушечки з лавандовим маслом.

Як зробити каші смачніше

Котлети з гречки

Щоб зробити кашу ароматніше, можна в звичайну гречану крупу додати лавровий лист або часник.

Реклама

А якщо ви не доїли якусь кашу, не поспішайте її викидати. Ви можете приготувати з неї нові смачні страви – наприклад, пісні котлети . Рисову або гречану кашу потрібно змішати з тертою картоплею, подрібненою цибулею і спеціями. Потім сформувати котлетки і посмажити на сковороді з рослинною олією.

З каші можна зробити навіть чіпси: подрібнити в блендері, розмазати по силіконовому килимку і запекти в духовці при 230-240 ° С.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно варити рис .