Щоразу, купуючи банани, ми сподіваємося, що вони пролежать якнайдовше. Але найчастіше вони швидко чорніють і навіть підгнивають. Доводиться викидати. А от як продовжити їм життя, при цьому взагалі не заморочуючись, можна за допомогою п'яти простих дій. Про що детально написали в Тoday.
1. Тримайте банани подалі від інших продуктів
Кладете фрукти в один ящик холодильника або вазу на столі та не розумієте, чому банани так швидко чорніють? Відповідь на поверхні – банани не люблять сусідства. Тим паче коли поруч є персики, яблука, інжир, авокадо. Експерти радять купувати вішак для бананів. Так не з'являться чорні цятки, а також знизиться вплив кисню на м'якоть банана, що тільки прискорює її дозрівання.
2. Оберніть верхівку банана харчовою плівкою
Тому що саме в верхівці відбувається газоутворення, що й прискорює дозрівання банана. А щоб уповільнити цей процес, оберніть кожен хвостик харчовою плівкою.
3. Помістіть банани в холодильник
Адже низька температура уповільнює процес дозрівання. Нічого страшного, якщо шкірка стане трохи коричневою, ці тільки зовнішні зміни. На смак і текстуру м'якоті це не впливає. Це в тому разі, якщо ви не купили нестиглі банани та дали їм дозріти поза холодильником.
4. Додайте цитрусових, якщо банани порізані
Це допоможе їм зберегти свіжість. Як і з яблуками. Якщо банани порізані та лежать на тарілці, трохи збризніть їх соком помаранча або лимона, це сповільнить процес окислення м'якоті банана. Якщо боїтеся зіпсувати смак, цитрусовий сік можна розбавити водою.
5. Заморожуйте банани на тривалий час
Заморожені банани зберігаються не менше 30 днів. Їх можна заморозити вже порізаними, щоби потім готувати з нього всілякі смузі. Експерти радять заморожувати банани в спеціальних для цього пакетах і без шкірки.
А тут ви дізнаєтеся, як зберігати сир і цибулю в домашніх умовах.