Як підібрати вино до піци: кращі гастрономічні поєднання

4 вересня 2020, 18:00
Відомий сомельє назвав найбільш вдалі комбінації вина і піци

Червоне вино відтінить смак м'ясної піци

Основний принцип підбору вин до страв звучить так: чим складніше і цікавіше вино, тим більш простою їжею воно супроводжується, і навпаки. Кислувате вино відмінно підкреслить смак гострих страв, а легкі молоді квіткові і фруктові вина гарні з пікантними вишуканими десертами.

Бен Ревел, засновник ексклюзивного сервісу з доставки вина, розкрив DailyMail ідеальні комбінації вина і піци. Він радить подавати гавайську піцу з фруктовим Рислінгом, а насиченим вином Санджовезе доповнювати пепероні.

Реклама

Маргарита

Піца Маргарита

Маргарита – класична італійська піца з начинкою з помідорів, моцарели і базиліка. Її найкраще запивати рожевим вином, але до цієї піці також підійдуть червоні і білі вина. Головне, щоб вони були легкими і поєднувалися з ніжним смаком начинки.

Реклама

Читайте також:

Піца Б'янко

Реклама

Б'янко – це піца з білим соусом, тому логічно подавати її з білими винами. Ідеальний вибір – Просекко, Піно Гріджіо або Совіньон Блан.

Дивіться відео, як приготувати піцу Маргарита:

Піца пепероні

Пепероні з моцарелою

Ця популярна американська піца з ковбасою має сильний аромат, часто з додаванням різних спецій, таких як каєнський перець, часниковий порошок і перець. Щоб врівноважити її інтенсивний смак, вам знадобиться міцне червоне вино – Санджовезе або Каберне Франк.

Грибна піца

Її слід доповнити пікантним і складним вином, таким як К'янті. Піно Нуар теж відмінно підійде. Легке рожеве вино – ще один відмінний вибір, тому воно не перебиває ніжний смак грибів.

Гавайська піца

Піца з ананасами

Винайдена в шістдесятих, гавайська піца з тих пір викликає суперечки. Поєднання солодкого і терпкого ананаса і солоної шинки має сенс з кулінарної точки зору, хоча часто цього недостатньо, щоб переконати традиціоналістів. Якщо ви шанувальник гавайської піци, універсальне біле вино – ідеальний вибір. Також будуть доречні легкі ігристі вина.

Маринара

Маринара

Ця піца зі свіжими помідорами і базиліком готується без додавання сиру. Простота томатного соусу, доповненого часником і зеленню, зазвичай добре поєднується з сухими рожевими винами і легкими червоними, які її не пригнічують. До Маринари можна подати ігристе вино, наприклад, Ламбруско.

Піца з куркою BBQ

Піца "Нісуаз"

Це ситна комбінація курки, соусу барбекю, цибулі та сиру. Соус барбекю, що є основою піци, має солодкувату димну нотку. Він добре поєднується як з фруктовим вином, так і з більшістю сортів Піно Нуар.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати вино в магазині, а також розповідали, як відкрити вино без штопора.