Як перемогти похмілля: "рецепти" від Уляни Супрун

1 січня 2018, 13:19
В.о. глави Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун дала кілька порад для тих, хто хильнув зайвого

Фото: facebook.com/ulanasuprun

На своїй сторінці в Фейсбук Уляна Супрун рекомендувала звернути увагу на її поради тим, хто сам, або хтось із близьких або друзів вчора випив зайвого, а під ранок почувається зле.

Так, в.о. міністра нагадала, що похмілля виникає, оскільки основним компонентом алкогольних напоїв є етанол – це токсична речовина, яка впливає на організм як діуретик (сечогінний засіб), і тому може швидко призвести до обезводнення. Саме зневоднення є основною причиною звичайних проявів похмілля: головного болю, нудоти, сухості в роті тощо.

Реклама

В першу чергу, за словами Супрун, для пом'якшення симптомів похмілля необхідно відновити нормальний рівень води в організмі. Найкраще це зробити, випивши значну кількість води в той же день перед сном.

Солодощі допоможуть заспокоїтися і попередити тремтіння. Однак варто пам'ятати, що в деяких випадках, спочатку краще прийняти антациди (препарати, що нейтралізують кислотність шлункового соку) для попередження проблем з травленням.

Бульйон або рідкий суп з овочами або крупою є прекрасними джерелами вітамінів і мінералів, тому ці страви допоможуть швидше відновити баланс корисних і поживних речовин в організмі. Крім того, супи і бульйони легко перетравлюються в шлунку.

Реклама

Питна вода і тонізуючі напої теж не перевантажують шлунок і допомагають відновити водний баланс організму.

"Не варто пити алкоголь для пом'якшення симптомів похмілля – це не допоможе. Прийом дози алкоголю вранці може просто відкласти прояв симптомів похмілля. Краще взагалі не вживати алкоголь протягом двох наступних діб, якщо ви випили зайвого напередодні, незважаючи на те, були прояви похмілля або ні, адже організму потрібен час, щоб відновитися ", – підсумувала Супрун.

Реклама

Нагадаємо, експерти дали кілька порад, що не можна їсти на сніданок, щоб не посилити симптоми похмілля.

Раніше ми також публікували інформацію про те, які продукти дозволять пити без похмілля.