Як не набрати зайвих кілограмів восени

24 жовтня 2015, 05:16
Дієтологи рекомендують їсти супи, а каву замінити чаєм

Дієтологи радять їсти супи. Фото stb.ua

З приходом холодів організм вимагає більш калорійної їжі, адже вона допомагає зігрітися. Як забезпечити всі необхідні для здоров'я речовини і не набрати зайвих кілограмів, розповіли дієтологи, пише "Країна здоров’я".

Супи

Реклама

Теплі супи допоможуть зігрітися в холодну пору року. Наприклад, можна готувати овочеві бульйони і м'ясні з додаванням круп. Це не калорійні страви, тому точно не позначаться на стрункості вашої фігури. Супи не рекомендується вживати гарячими, оскільки організму доведеться витрачати енергію на те, щоб страву остудити. Прийнятна температура – 30-40 градусів за Цельсієм.

Чай і какао

У холодну пору року ми часто захоплюємося кавою. Вважаємо, що цей напій заряджає нас енергією на весь день. Восени рекомендується віддати перевагу більш корисним напоям – чаю і какао. Ранок можна починати з ароматного какао і маршмеллоу, а протягом дня зігріватися чаєм з медом, імбиром і лимоном, а також заварювати ромашку.

Реклама

Сало

Незважаючи на те, що сало – калорійний продукт (приблизно 780 ккал на 100 г), поправляються швидше від його кількості. 20 г продукту на день корисно вживати в холодну пору року, щоб наситити організм енергією.

Дієти

Реклама

У холодну пору року наш організм потребує енергії і вітамінів, тому не рекомендується сідати на низькокалорійні дієти. Осінній раціон харчування повинен бути збалансованим і складатися з 2500 ккал – денна норма для жінки. Якщо ви будете вживати цю кількість калорій, то точно не наберете зайвої ваги.

Вітамін D

У холодну пору року наш організм не отримує вітамін D, оскільки на вулиці мало сонячних днів. Рекомендується вживати продукти, що містять цей вітамін, наприклад, яловичу печінку, вершкове масло, сметану, вершки і морського окуня.

Овочі та фрукти

У холодну пору року овочі та фрукти допоможуть поповнити запас вітамінів і мікроелементів. Рекомендується вживати продукти в свіжому вигляді або піддавати мінімальній термічній обробці, в такому випадку вони будуть зберігати свої корисні властивості. Можна запікати овочі, готувати на пару.