Як спекти смачний вишневий пиріг: ТОП-5 рецептів

14 липня 2020, 09:10
Кращі рецепти літніх пирогів з вишнею з фото

Тертий вишневий пиріг

Випічка з вишнею відрізняється великою різноманітністю. Це пироги і пиріжки із здобного дріжджового тіста, тарту з яєчно-вершковою заливкою, бісквіти, кекси, а також пироги з ніжного шаруватого тіста.

У випічці вишня чудово поєднується з шоколадом, горіхами, прянощами і ароматним алкоголем. Замість свіжої вишні у випічці завжди можна використовувати заморожену, попередньо розморозивши її (якщо в рецепті не сказано іншого).

Реклама

Віденський пиріг з вишнею від Юлії Висоцької

Вишневий пиріг в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 400 г вишні
  • 200 г борошна
  • 190 г вершкового масла
  • 140 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 4 яйця
  • 50 г мигдальних пластівців
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 щіпка морської солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
  2. Заморожену вишню розморозити.
  3. Борошно просіяти.
  4. Збити 180 г попередньо розм'якшеного вершкового масла з цукром до стану легкого крему.
  5. Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний екстракт. Додати борошно, що залишилося.
  6. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто, а зверху розмістити якомога більше вишні.
  7. Присипати пиріг різаним мигдалем і випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перевірити готовність, проткнувши сірником, – вона повинна залишитися сухою.
  8. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Можна доповнити десерт ложкою збитих вершків.

Заливний пиріг з вишнею

Пиріг з вишнею та сметаною

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 350-400 г борошна
  • 2 яєчних жовтки
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. крохмалю для посипання тіста

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг від Григорія Германа:

Для начинки:

  • 300 г вишні
  • 250 г сметани
  • 230 г цукру
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 60 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно з розпушувачем.
  2. Цукор розтерти з яєчними жовтками. Додати масло і сметану. Збити до повного розчинення цукру.
  3. Додати масляну суміш до борошна, замісити м'яке тісто в мисці. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 40-60 хвилин.
  4. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити форму діаметром 26 см маслом і поставити на холод.
  5. Приготувати начинку: збити до однорідності цукор, ванільний цукор, сметану, яйце, поступово додавати борошно.
  6. Дістати тісто і форму з холодильника. Тісто рівномірно розподілити руками по формі; сформувати бортики. Наколоти виделкою в декількох місцях. Посипати крохмалем.
  7. Зверху рівномірно розкласти вишню (якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно). Залити кремом і злегка струсити, щоб він краще розподілився.
  8. Випікати пиріг при 180 °С, приблизно 50-60 хвилин.
  9. Готовий заливний вишневий пиріг остудити і прибрати в холодильник на 2-3 години.

Вишневий пиріг зі штрейзелем

Пиріг з вишнею і штрейзелем

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 125 г сиру 9%
  • 3 ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 60 г цукру
  • Сіль

Для штрейзеля:

  • 100 г борошна
  • 30-50 г вершкового масла, розтопленого
  • 50 г цукру
  • Сіль

Для начинки:

  • 200 г вишні
  • 1,5 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. цукру
  • 100 мл вишневого соку

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з сиром, додати яйце, сіль і цукор. Почати замішувати тісто, по столовій ложці додаючи молоко. Зібрати тісто в кулю і прибрати в холодильник приблизно на годину.
  2. Потім розкачати тісто і розподілити по листу.
  3. Приготувати штрейзель. Змішати борошно з цукром і сіллю. Влити тепле вершкове масло і перемішати до отримання крихти.
  4. Крохмаль розчинити в невеликій кількості холодного вишневого соку.
  5. Вишню покласти в сотейник, влити вишневий сік, додати цукор і корицю. Поставити на невеликий вогонь.
  6. Додати в сотейник крохмаль, довести до кипіння, потримати кілька хвилин і зняти з вогню. Дати охолонути.
  7. Розподілити вишневу суміш по тісту. Посипати крихтою і випікати при 200 ºС близько 30 хвилин (до золотистого кольору).

Корисна порада

Будьте обережні, використовуючи свіжу вишню та інші ягоди, в яких багато соку. Їх бажано змішати з ложкою крохмалю.

Шоколадно-сирний пиріг з вишнею в мультиварці

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 150 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 400 г домашнього сиру
  • 10 г ванільного цукру
  • 100-150 г цукру
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 стакан розмороженої або консервованої вишні

Для глазурі:

  • 50 мл чорного шоколаду
  • 50 мл вершків

Спосіб приготування:

  1. Для тіста розтопити нарізаний шоколад і масло в мікрохвильовці. Перемішати, трохи остудити.
  2. Додати яйця і цукор, збити міксером.
  3. Всипати борошно, розпушувач і сіль, не перестаючи мішати.
  4. Збити всі інгредієнти для сирної начинки блендером.
  5. Викласти в чашу мультиварки, змащену маслом, половину тіста. Зверху розподілити сирну начинку і вишню. Залити тістом.
  6. Готувати пиріг в режимі "Випічка" 50 хвилин. Акуратно перевернути на тарілку і дати охолонути.
  7. Для глазурі розтопити шоколад з вершками, полити пиріг. Прикрасити за бажанням.

Порада: якщо у вас немає мультиварки, печіть пиріг в розігрітій до 180 °С духовці.

Тертий пиріг з вишнею

Тертий вишневий пиріг

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 3,5 – 4 склянки борошна
  • 200 г м'якого вершкового масла
  • 2/3 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Щіпка морської солі

Для начинки:

  • 200 г вишень
  • 1/2 склянки цукру
  • Жменя волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з цукром в густу піну, змішати з вершковим маслом. Додати густу сметану, ретельно перемішати.
  2. Борошно просіяти з розпушувачем. Поступово змішуючи борошно з яєчно-масляною масою, замісити густе тісто. Загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 2 години або в морозильну камеру на 30 хвилин.
  3. Застелити пергаментним папером і злегка присипати борошном. Розділити тісто на дві нерівні частини. Меншу частину повернути в холодильник. Більшу частину натерти на крупній тертці прямо на пергамент, розрівняти.
  4. Порубати горіхи. На тісто викласти ягоди без кісточок, посипати цукром і колотими горіхами. Натерти зверху тісто.
  5. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці 40-50 хвилин.
  6. Вийняти готовий вишневий пиріг з духовки. Відразу ж нарізати його на квадратики і перекласти на решітку. Остудити і подавати разом з чаєм або кавою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ліниві вареники з вишнею , А також розповідали, як приготувати вишню у власному соку .