Як спекти смачну паску на Великдень: простий рецепт на кефірі

6 квітня 2020, 10:10
Рецепт паски на Великдень на кефірі

Паски з білковою глазур'ю обов'язково відправте в духовку на 5-7 хвилин

Без пасок неможливо уявити собі свято Великодня, яке в 2020 році православні християни відзначатимуть 19 квітня. Їх можна купити, а можна спекти самостійно.

Читайте також:

Реклама

Всі продукти для пасок мають бути кімнатної температури, тому їх краще дістати з холодильника за кілька годин. У приміщенні, де ви будете замішувати тісто, не повинно бути протягів. І, звичайно, гарний настрій – одна з важливих умов смачної домашньої паски.

Паска на Великдень на кефірі

Паски з білковою глазур'ю обов'язково відправте в духовку на 5-7 хвилин

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 310 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1 л кефіру
  • 3 ст.л. сухих дріжджів
  • 200 г вершкового маргарину
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 4 склянки цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2-2,5 кг борошна
  • Ванільний цукор або ванільний екстракт
  • 6-8 яєць
  • Ізюм – за смаком

Дивіться відео, як спекти галицьку паску:

Спосіб приготування:

  1. Зробити опару. Підігріти кефір до температури 37-38 ºС. Додати 1/2 склянки цукру, 2 склянки просіяного борошна і дріжджі. Добре перемішати, накрити рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Опара повинна піднятися і вкритися бульбашками.
  2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром, а білки збити з сіллю в пишну піну.
  3. В опару додати сметану, м'які масло і маргарин, перемішуючи все рукою.
  4. Додати жовтки з цукром, потім білки з сіллю і ванільний екстракт.
  5. Поступово додати просіяне борошно і місити тісто до тих пір, поки воно не буде прилипати до рук. Руки змастити олією.
  6. Додати родзинки. Їх необхідно попередньо промити, обсушити і обваляти в борошні.
  7. Накрити тісто рушником і поставити підходити, поки воно не збільшиться в два рази. Після цього обережно обім'яти. Тісто опуститься для нового підйому.
  8. Після другого підйому тісто ще раз обім'яти і розкласти по підготовлених формочках, заповнюючи їх на третину. Зверху змастити паски холодною водою за допомогою пензлика і накрити плівкою або рушником.
  9. Після того, як тісто в формочках підніметься на три чверті, поставити паски в духовку, розігріту до 180 ° С. Випікати паску до золотистого кольору: невеликі паски – близько 30 хвилин, великі – близько 45-50.
  10. Покрити паски улюбленою глазур'ю.

Як зробити білкову глазур для паски

Один білок збити зі склянкою цукру або цукрової пудри до щільної білої піни. Нанести на теплу паску і посипати прикрасами. Залишити до застигання глазурі.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, що готують на православний Великдень . Ми також розповідали, як зробити кольорову глазур для пасок .