Як спекти тарт із заварним кремом та фруктами

10 липня 2020, 18:12
Готуємо відкритий пиріг із мигдального тіста із заварним кремом, фруктами та ягодами

Тарт з фруктовою начинкою

Сезон ягід і фруктів у розпалі, тому ніжний і дуже смачний тарт з заварним кремом стане ідеальним десертом на вашому столі. Для начинки підійдуть будь-які солодкі сезонні ягоди і фрукти. Вони будуть гарні як окремо, так і у вигляді асорті.

Фруктовий тарт із заварним кремом

Реклама

Тарт з фруктовою начинкою

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

Реклама
  • 334 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г борошна
  • 125 г вершкового масла кімнатної температури
  • 85 г цукрової пудри
  • 25 г мигдального борошна
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 250 мл молока
  • 60 г цукру
  • 1 жовток
  • 1 ст.л. з верхом кукурудзяного крохмалю
  • 500 г свіжих фруктів і ягід (слив, абрикосів, чорниці, суниці).

Дивіться відео, як спекти фруктову галету:

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, мигдальним борошном і цукром. Якщо у вас немає мигдального борошна, замініть його звичайним або подрібніть в блендері очищений мигдаль.
  2. Додати яйце і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не варто, інакше воно буде жорстким. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
  3. Поки тісто відпочиває, приготувати крем. Жовток добре розмішати з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння, влити трохи в цукрово-жовткову суміш і швидко розмішати.
  4. Потім тонкою цівкою влити решту молока, не припиняючи перемішувати. Знову влити яєчно-молочну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Готовий крем відразу ж перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою і остудити.
  5. Охолоджене тісто викласти у форму для випічки і сформувати бортики. Наколоти виделкою, накрити аркушем паперу для випічки і насипати вантаж (сухий горох або квасолю). Випікати впродовж 12-20 хвилин при температурі 180 °С до золотистого кольору. Пісочний корж повністю остудити.
  6. На основу викласти заварний крем. Фрукти вимити, висушити, нарізати і викласти поверх крему разом з підготовленими ягодами.

Корисна порада

Щоб ягоди і фрукти не завітрились, візьміть прозоре желе для торта, приготуйте за інструкцією на упаковці і акуратно полийте ним начинку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" без випічки з заварним кремом, а також розповідали, як зробити тарт з чорницею і сливами.