Як спекти тарт з грушею і заварним кремом

8 жовтня 2020, 11:39
Рецепт простого і дуже смачного грушевого пирога

Пиріг з грушами та заварним кремом

У цьому осінньому пирозі вдало поєднуються хрустке пісочне тісто, ніжний заварний крем і соковиті груші.

Ідеально, якщо ви приготуєте цей десерт за день до подачі: в холодильнику він охолоне і стане чарівно смачним.

Реклама

Тарт з грушею і заварним кремом

Пиріг з грушами та заварним кремом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 257 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. л. з гіркою цукру
  • Дрібка солі
  • 200-250 г борошна
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. л. молока

Читайте також:

Для начинки:

  • 3-4 груші
  • 2-3 ст. л. з гіркою цукру
  • 3 ст. л. води
  • Сік 0,5 лимона

Для заварного крему:

  • 4 жовтки
  • 500 мл молока
  • 50 г цукру
  • 50 г цукрової пудри
  • 50 г борошна
  • 1 пакетик ванільного цукру

Дивіться відео, як приготувати грушеве повидло:

Спосіб приготування:

  1. Приготувати тісто. Масло розтерти з цукром і сіллю. Додати борошно і добре перемішати до отримання дрібної крихти. Додати яйце і молоко, зібрати в кулю. Розподілити тісто по формі (24 см), дно наколоти виделкою і прибрати в холодильник на 30-60 хвилин.
  2. Зробити начинку. Груші очистити від шкірки і серцевини. Порізати їх на шматочки і полити лимонним соком. У сковорідці нагріти цукор з водою. Коли цукор розчиниться, додати груші і обсмажити по 5-6 хвилин з двох сторін. Остудити.
  3. Зварити заварний крем. Молоко з цукром довести до кипіння. Жовтки змішати з цукровою пудрою і борошном. Влити молоко до жовтків, добре перемішати. Остудити.
  4. На тісто викласти крем, на крем викласти груші і злегка втопити їх. Випікати при 180 ºС близько 40 хвилин.

Як подавати десерт

Перед тим як нарізати, пиріг потрібно добре охолодити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кращих заготовок з груші на зиму, а також писали, як приготувати груші в червоному вині.