Як спекти солоне печиво з фетою і прованськими травами

22 травня 2020, 15:13
Рецепт апетитного печива з сиром в духовці

Сирне печиво скони

Печиво з фетою і прованськими травами – це відмінна закуска до пива. Крім цього, ви можете розрізати його навпіл і зробити сендвіч зі смаженим яйцем, беконом і сиром на сніданок.

Обов'язково перекладіть випічку на решітку для охолодження відразу після того, як витягнете її з духовки, щоб вона не відсиріла.

Реклама

Випікайте стільки печива, скільки зможете з'їсти за добу. Решту можна заморозити в сирому вигляді і приготувати пізніше. Змащуйте заготовки яйцем безпосередньо перед випічкою і печіть на 2-3 хвилини більше, ніж вказано в рецепті.

Солоне печиво з фетою і прованськими травами

Фото: popsugar.com

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 242 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 чашки (285 г) борошна
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 1 1/2 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка прованських трав
  • 170 г холодного вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 1/2 склянки холодної пахти
  • 1 холодне дуже велике яйце
  • 200 г сиру фета
  • 1 яйце, збите з 1 столовою ложкою води

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 222 °С і застеліть пергаментним папером.
  2. Перемішайте борошно, розпушувач, сіль і прованські трави у великій мисці. Додайте нарізане кубиками масло і перетирайте руками, поки суміш не стане схожою на хлібні крихти.
  3. Перемішайте пахту і яйце в невеликій мисці і вилийте в суміш з вершкового масла і борошна. Акуратно замісіть тісто, наприкінці додайте фету.
  4. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні в пласт завтовшки 1 см. Розріжте на 8 рівних прямокутників для великого печива або на 16 трикутників для середнього.
  5. Змастіть печиво яйцем, збитим з водою. Випікайте протягом 17-20 хвилин або доти, доки воно не підрум'яниться.
  6. Злегка остудіть на решітці перед подачею.

На замітку

Якщо у вас немає пахти, зробити самому "кисле" молоко досить легко, і воно замінить пахту в будь-якому рецепті. Налийте 1 ст. ложку лимонного соку або оцту в скляну мірну кружку, а потім долийте молока, щоб отримати 225 мл рідини. Перемішайте і дайте постояти хвилин 5 до загустіння.

Дивіться відео, як спекти сирне печиво з кунжутом:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачніше печиво з кунжутом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом американського печива з цукерками.