Пиріг з ягодами в духовці
Великий піст перед Великоднем – один із найсуворіших. У 2020 році він пройде з 2 березня по 18 квітня. Протягом семи тижнів православним християнами не можна буде вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко і яйця.
Що ж тоді спекти смачного до чаю? Ми пропонуємо приготувати соковитий пиріг з заварного тіста з ягідної начинкою.
Пісний пиріг з ягідної начинкою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 325 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Гаряча вода – 100 мл
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Олія – 3 ст. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Заморожена чорна смородина – 400 г
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Панірувальні сухарі – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з розпушувачем і сіллю, просіяти в глибоку миску, додати столову ложку цукру і масло, перемішати, щоб вийшла суміш, що нагадує хлібні крихти.
- Додати теплу воду, замісити тісто, при необхідності додати ще борошна. Тісто покласти в пакет і залишити на годину.
- Чорну смородину змішати з цукром, що залишився, і крохмалем.
- Форму діаметром 20 см змастити олією.
- Тісто розділити на дві частини. Одна частина повинна бути більше, інша – менше.
- З більшої частини розкачати коло, викласти у форму і зробити високий бортик.
- Дно присипати панірувальними сухарями – вони вберуть зайву вологу і тісто не розмокне.
- З другого шматка тіста розкачати коло і викласти на ягоди. Краї добре защипнути.
- Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 35-40 хвилин.
- Потім перекласти пиріг на решітку і дати трохи охолонути.
Корисна порада
У начинку можна додати будь-які інші ягоди – вишню, чорницю, малину, полуницю, ожину.
Дивіться відео, як зробити галету з фруктовою начинкою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісні бананові оладки . "Сьогодні" також писали, як спекти пісний кавовий пиріг з яблуками .