Як спекти соковитий пісний пиріг з замороженими ягодами

6 березня 2020, 16:31
Рецепт смачного пирога в духовці

Пиріг з ягодами в духовці

Великий піст перед Великоднем – один із найсуворіших. У 2020 році він пройде з 2 березня по 18 квітня. Протягом семи тижнів православним християнами не можна буде вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко і яйця.

Читайте також:

Реклама

Що ж тоді спекти смачного до чаю? Ми пропонуємо приготувати соковитий пиріг з заварного тіста з ягідної начинкою.

Пісний пиріг з ягідної начинкою

Пиріг з ягодами в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 325 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Борошно – 200 г
  • Гаряча вода – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Заморожена чорна смородина – 400 г
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю, просіяти в глибоку миску, додати столову ложку цукру і масло, перемішати, щоб вийшла суміш, що нагадує хлібні крихти.
  2. Додати теплу воду, замісити тісто, при необхідності додати ще борошна. Тісто покласти в пакет і залишити на годину.
  3. Чорну смородину змішати з цукром, що залишився, і крохмалем.
  4. Форму діаметром 20 см змастити олією.
  5. Тісто розділити на дві частини. Одна частина повинна бути більше, інша – менше.
  6. З більшої частини розкачати коло, викласти у форму і зробити високий бортик.
  7. Дно присипати панірувальними сухарями – вони вберуть зайву вологу і тісто не розмокне.
  8. З другого шматка тіста розкачати коло і викласти на ягоди. Краї добре защипнути.
  9. Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 35-40 хвилин.
  10. Потім перекласти пиріг на решітку і дати трохи охолонути.

Корисна порада

У начинку можна додати будь-які інші ягоди – вишню, чорницю, малину, полуницю, ожину.

Дивіться відео, як зробити галету з фруктовою начинкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісні бананові оладки . "Сьогодні" також писали, як спекти пісний кавовий пиріг з яблуками .