Як спекти здобну плетінку з апельсинами і мигдалем

2 січня 2020, 18:00
Рецепт смачної домашньої випічки

Плетінка з апельсинами і мигдалем

Плетінка з апельсинами і мигдалем – чудова випічка для зимових свят. Така апетитна булка особливо хороша з чаєм, какао або кави. Її можна змастити вершковим маслом, а зверху додати ложечку цитрусового джему .

Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:

Реклама

Читайте також:

Здобна плетінка з апельсином і мигдалем

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 267 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 250 г борошна
  • 4 г сухих дріжджів
  • 30 г цукру
  • 1-2 ст. л. апельсинової цедри
  • 1 яйце
  • 125 мл теплого молока або ряжанки
  • 30 г розтопленого вершкового масла
  • Дрібка солі
  • Перловий цукор і мигдальні пелюстки – для декору

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами, додайте цукор і цедру апельсина.
  2. В іншу миску влийте тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло, щіпку солі. Перемішайте до з'єднання.
  3. Введіть суміш сухих інгредієнтів в суміш рідких, замісіть тісто. Потім накрийте його харчовою плівкою і залиште як мінімум на 1 годину.
  4. Коли тісто підійде, розділіть його на три частини. Скріпіть їх біля основи і заплетене в косу. До новорічних та різдвяних свят можна зробити плетінку в формі вінка.
  5. Перекладіть плетінку на деко, накрийте рушником і дайте постояти ще 20-30 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем, посипте перловим цукром і мигдальними пелюстками.
  6. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 20-30 хвилин, до рум'яного кольору. Остудіть на решітці.

Корисна порада

Якщо у вас немає перлового цукру, присипте плетінку звичайним – білим або коричневим.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити кислі апельсини і грейпфрути солодкими . "Сьогодні" також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії .