Як спекти розтягаї з рибою: покроковий рецепт від Григорія Германа

19 червня 2020, 12:26
Рецепт відкритих дріжджових пиріжків з тілапії

Рецепт пиріжків з рибою

Розтягай – один з видів печених пиріжків з дріжджового тіста із всілякою начинкою, найчастіше з рибою. Григорій Герман, ведущий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" пропонує приготувати ці відкриті пиріжки з тілапією.

Розтягаї з рибою в духовці

Реклама

Рецепт пиріжків з рибою

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Реклама
  • 330 г борошна
  • 150 г молока
  • 7 г сухих дріжджів
  • 15 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 30 г сметани
  • 370 г рибного філе
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Залийте дріжджі невеликою кількістю молока, всипте цукор і трохи борошна. Відставте в сторону на 10 хвилин.
  2. У борошно додайте сіль, вершкове масло, 2 яйця, сметану і опару. Замісіть тісто і дайте підійти протягом 40 хвилин.
  3. Рибу наріжте, залийте олією, посоліть і поперчіть. Перемішайте.
  4. Сформуйте з тіста кульки розміром з куряче яйце. Дайте постояти 25 хвилин.
  5. Розкачайте тісто, додайте рибну начинку і зліпити пиріжки. Знову дайте підійти 10 хвилин.
  6. Всередину покладіть по шматочку вершкового масла.
  7. Збийте сметану, масло і яйце. Змастіть отриманою сумішшю пиріжки.
  8. Печіть в розігрітій до 170 ºС духовці 30-35 хвилин.

Як подавати пиріжки

Реклама

Розтягаї з рибою смачно їсти як теплими, так і холодними. Ви можете спекти їх ввечері і подати на сніданок.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чебуреків з м'ясом на сметані і розповідали, як зробити сальвадорські пиріжки з м'ясом від Григорія Германа.