Пиріжки з полуницею – смачне і ароматне блюдо з улюблених ягід. Дріжджове тісто за цим рецептом виходить повітряним, солодким і здобних.
Пиріжки з полуничною начинкою
Складові:
- 200 мл теплого молока
- 50 г вершкового масла або маргарину
- 3 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 10 г ванільного цукру
- 1 ст. ложка рослинної олії
- 1/4 ч. ложки солі
- 3 склянки борошна
Для начинки:
- полуниця (можно разморожена)
- цукор
Рецепт приготування:
- У теплому молоці ретельно розчинити дріжджі, додати чайну ложку цукру і столову ложку борошна. Перемішати і поставити опару в тепло до появи пухирців, приблизно на 15 хвилин.
- У мисці злегка розтерти розтоплене вершкове масло або маргарин, яйце, цукор, ванільний цукор, рослинну олію і сіль, перелити цю суміш в опару, перемішати.
- Всипати склянку просіяного борошна, змішати, потім підсипаючи решту просіяного борошна замісити м'яке тісто.
- Накрити, прибрати в тепло до підйому в 2 рази, приблизно на 1-1.5 години.
- Духовку розігріти до 180 градусів, деко застелити промасленим пергаментом.
- Тісто, що підійшло, перекласти на змащений олією стіл, поділити його на 8 кульок.
- Полуницю нарізати на половинки.
- Руками кожну кульку злегка розтягти, в середину покласти полуницю і присипати чайною ложкою цукру. Краї з двох сторін дуже добре защипнути.
- Змастити пиріжки збитим яйцем, відразу поставити в духовку.
- Випікати до золотистого кольору, близько 25-30 хвилин. Перекласти готові пиріжки на тарілку і накрити рушником.
Нагадаємо, раніше ми ділились рецептом вареників з полуницеюй. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати клафути з черешнею. Ми також розповідали, як приготувати полуничний чізкейк з білим шоколадом.
Дивіться відео, як приготувати дріжджовий пиріг з морквою і апельсинами: