Як спекти пишний горіховий бісквіт в духовці

1 квітня 2020, 18:28
Рецепт смачного домашнього бісквіта з волоськими горіхами

Горіховий бісквіт в духовці

Класичний бісквіт містить тільки яйця, борошно і цукор. Але в тісто можна додавати терту лимонну або апельсинову цедру, ванілін, какао-порошок, подрібнені горіхи.

Читайте також:

Реклама

Ми пропонуємо спекти пишний домашній бісквіт з волоськими горіхами. Він виходить неймовірно смачним і ароматним. Його можна подавати як самостійний десерт або використовувати як основу для тортів.

Горіховий бісквіт в духовці

Горіховий бісквіт в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 361 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 120 г борошна
  • 120 г цукру
  • 100 г горіхів
  • 3 яйця
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • Ванільний екстракт або ванілін
  • Дрібка солі

Дивіться відео, як зробити варення з горіхів:

Спосіб приготування:

  1. Волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді, остудити і змолоти в дрібну крихту.
  2. Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і меленими горіхами.
  3. Білки збити в пишну піну, всипати половину цукру і збити до м'яких піків.
  4. Жовтки збити з цукром, що залишився в пишний світлий крем.
  5. Акуратно, але швидко змішати всі інгредієнти силіконової лопаткою рухами зверху вниз.
  6. Випікати при 170 °С в режимі конвекції близько 25-30 хвилин. У перші 15 хвилин духовку не можна відкривати, інакше бісквіт опаде.
  7. Готовність можна визначити, протикаючи бісквіт дерев'яною паличкою (наприклад, зубочисткою), якщо паличка суха, то корж готовий.

На замітку

Свіжоспечений бісквіт погано ріжеться і погано просочується цукровим сиропом , Тому рекомендується витримати його після випікання близько доби або, принаймні, не менше восьми годин. Тому готовому бісквіту дайте охолонути, загорніть в харчову плівку і залиште на ніч, а потім розріжте і використовуйте.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом бісквітного пирога з чорницею .