Як спекти просту сливову шарлотку на сметані

17 серпня 2020, 20:03
Цей пиріг – пишний, м'який, з соковитою фруктовою начинкою

Сметанна шарлотка зі сливами

Класична шарлотка – це простий бісквіт з нарізаними яблуками. Пропонуємо поглянути на улюблений пиріг під іншим кутом і додати в шарлотку сметану і сливи. Спробуйте, вам обов'язково сподобається такий варіант.

Сливова шарлотка на сметані

Реклама

Сметанна шарлотка зі сливами

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 183 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 яйця
  • 130 г цукру
  • 130 г сметани
  • 150 г борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 500 г слив

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яйця збийте з цукром і ванільним цукром в міцну піну.
  2. Додайте сметану і акуратно перемішайте лопаткою.
  3. Введіть частинами просіяне борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз.
  4. Форму діаметром 24 см змастіть рослинною олією і присипте дно 2 ст. л. цукру. Сливи розріжте навпіл і видаліть кісточку. Покладіть сливи в форму зрізом вгору.
  5. Залийте сливи тістом. Випікайте пиріг у духовці при 170 ºС протягом 30-40 хвилин.

Як подавати сливову шарлотку

При подачі пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте шматочками сливи і листочками м'яти.

Дивіться відео, як спекти шарлотку без цукру:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучної шарлотки на сковороді, а також писали, як зробити ліниву шарлотку з хліба.