Сметанна шарлотка зі сливами
Класична шарлотка – це простий бісквіт з нарізаними яблуками. Пропонуємо поглянути на улюблений пиріг під іншим кутом і додати в шарлотку сметану і сливи. Спробуйте, вам обов'язково сподобається такий варіант.
Сливова шарлотка на сметані
Сметанна шарлотка зі сливами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 183 ккал на 100 г
Складові:
- 3 яйця
- 130 г цукру
- 130 г сметани
- 150 г борошна
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 500 г слив
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Яйця збийте з цукром і ванільним цукром в міцну піну.
- Додайте сметану і акуратно перемішайте лопаткою.
- Введіть частинами просіяне борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз.
- Форму діаметром 24 см змастіть рослинною олією і присипте дно 2 ст. л. цукру. Сливи розріжте навпіл і видаліть кісточку. Покладіть сливи в форму зрізом вгору.
- Залийте сливи тістом. Випікайте пиріг у духовці при 170 ºС протягом 30-40 хвилин.
Як подавати сливову шарлотку
При подачі пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте шматочками сливи і листочками м'яти.
Дивіться відео, як спекти шарлотку без цукру:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучної шарлотки на сковороді, а також писали, як зробити ліниву шарлотку з хліба.