Як спекти простий сливовий пиріг з горіхами

22 липня 2020, 20:07
Рецепт швидкого пирога до чаю зі сливами і мигдалем

Сливовий пиріг з горіхами

Літній пиріг зі сливами і мигдалем – це дуже смачно. Його можна пекти як зі свіжими, так і замороженими плодами. Замороженим сливам потрібно дати відтанути, а потім злити зайвий сік.

Для начинки підійдуть не тільки сливи, а й абрикоси, персики або яблука. А замість мигдалю можна взяти фундук або волоські горіхи.

Реклама

Сливовий пиріг з мигдалем

Сливовий пиріг з горіхами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

  • 346 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 сливи
  • 200 г розтопленого вершкового масла
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 склянки меленого мигдалю

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготувати сливи: вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки і кожну половинку розрізати на чотири скибочки.
  2. Розтоплене масло змішати з цукром, додати яйця, перемішати. Влити ванільну есенцію (або додати пакетик ванільного цукру).
  3. Просіяти над мискою борошно з дрібкою солі, додати корицю, мелений мигдаль і перемішати в однорідну масу. Змастити маслом форму діаметром 25 см і викласти в неї тісто.
  4. Укласти зверху скибочки слив і злегка втиснути в тісто.
  5. Посипати чайною ложкою цукру і поставити в духовку, розігріту до 180 °С. Випікати приблизно 40 хвилин.

Як подавати сливовий пиріг

Змастити пиріг підігрітим протертим абрикосовим джемом або посипати просіяною цукровою пудрою. Нарізати на порції, за бажанням доповнити холодним ванільним соусом.

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з безе.