Як спекти простий лимонний пиріг у духовці

28 січня 2020, 12:45
Такий десерт обов'язково сподобається любителям лимонів

Пиріг з лимонною начинкою

В цьому лимонному пирозі ніжне пісочне тісто ідеально поєднується з кисло-солодкою цитрусовою начинкою.

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Реклама

Подавати десерт слід повністю остиглим. Тому краще спекти його ввечері, а розрізати вранці або вдень.

Читайте також:

Реклама

Лимонник в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 309 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г вершкового масла
  • 3 склянки борошна
  • 3 ст. л. олії
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 2 великих лимона
  • 75 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 велике яйце

Спосіб приготування:

  1. Для начинки вимийте лимони щіткою і покладіть їх цілком в слабо киплячу воду. Варіть п'ять-сім хвилин, дістаньте, остудіть. Потім натріть на тертці або наріжте шматочками і подрібніть в блендері.
  2. Розтопіть вершкове масло, не доводячи до кипіння. Остудіть. Змішайте лимонну масу зі збитим яйцем, маслом і цукром.
  3. Для тіста наріжте холодне масло невеликими шматочками. Насипте на робочу поверхню борошно гіркою, на неї викладіть вершкове масло і порубайте ножем або розітріть руками в крихту.
  4. Замісіть тісто, підливаючи олію і приблизно півсклянки крижаної води. Зберіть тісто в кулю, розділіть на дві нерівні частини, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
  5. Застеліть деко папером для випічки. Розкачайте обидва шматка тесту в пласти. Більший шматок викладіть на папір, розмажте по ньому начинку так, щоб залишалися вільними краю шириною приблизно півтора см.
  6. Покладіть на начинку другий пласт тесту і ретельно защипніть краю, щоб начинка не витікала. Змастіть тісто збитим яйцем, зробіть отвори для виходу пари. Випікайте при 180 ° С до рум'яної скоринки, приблизно 40 хвилин.

Корисна порада

Дуже важливо видалити з лимонів всі кісточки, інакше начинка буде гірчити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .