Як спекти пісний яблучний штрудель на пиві

19 березня 2020, 19:30
Рецепт смачного домашнього штруделя

Пісний яблучний штрудель

Після довгої зими часто хочеться підкріпити сили чимось солодким. Але в ньому, як правило, є і яйця, і молочне, і жири, які не можна вживати віруючим під час Великого посту. Вихід для ласунів все ж існує – можна приготувати пісну випічку .

Читайте також:

Реклама

Ми пропонуємо зробити смачний яблучний штрудель на пиві з родзинками і корицею. Вважається, що остаточної заборони на вживання пива під час Великого посту немає. Думки православних священнослужителів в цьому питанні розходяться. Якщо у вас є сумніви, використовуйте безалкогольну версію напою або замініть його водою.

Пісний яблучний штрудель на пиві

Пісний яблучний штрудель

Реклама

Час приготування:

  • 1-1,5 години

Калорійність:

  • 201 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 200 мл пива
  • 50 г олії
  • Сода – на кінчику ножа

Для начинки:

  • 1,5 кг яблук
  • 300 г родзинок
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. л. кориці

Спосіб приготування:

  1. Ізюм запарюємо, яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками, змішуємо з родзинками і цукром.
  2. Замішуємо тісто з усіх інгредієнтів, розгортаємо дуже тонким шаром у вигляді прямокутника.
  3. Викладаємо на тісто, приблизно на третину його площі, родзинки з яблуками, посипаємо корицею.
  4. Звертаємо в рулет, випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.

Як подавати штрудель

Їжте штрудель теплим або холодним, за бажанням посипавши просіяною цукровою пудрою.

Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо . "Сьогодні" також писали, як зробити штрудель з яблуками, сиром та родзинками .