Як спекти пісний пиріг з замороженою вишнею

14 грудня 2019, 15:50
Рецепт пирога без масла, яєць і молока

Пісний вишневий пиріг

Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. Якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю, забувши про вершкове масло і яйця, приготуйте солодкий вишневий пиріг за нашим рецептом.

Дивіться відео, як спекти пісне печиво на розсолі:

Реклама

Читайте також:

Пісний вишневий пиріг

Реклама

Інгредієнти:

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

Реклама
  • 161 ккал на 100 г

Для тіста:

  • 75 г рослинного маргарину
  • 40 мл води
  • Дрібка солі
  • 50 г цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 400 г вишні без кісточок
  • 60 г цукру
  • 25 г борошна
  • 50 мл води

Спосіб приготування:

  1. Розтерти борошно з нарізаним маргарином в крихту. Додати цукор, сіль і розпушувач, перемішати. Потім влити воду і замісити тісто. Дати йому постояти півгодини в холодильнику.
  2. Розкачати, покласти в форму діаметром 20 см, зробити кілька проколів виделкою і запікати приблизно 15 хвилин при температурі 190 °С.
  3. Змішати в сотейнику ягоди і цукор. Довести все до кипіння і варити 2-3 хвилини.
  4. Розмішати борошно в холодній воді і додати до ягід. Знову довести суміш до кипіння, весь час помішуючи.
  5. Дістати готовий корж і висипати зверху начинку.
  6. Збільшити нагрів і готувати ще близько 10 хвилин.

Корисні поради

  • Для начинки підійдуть і інші ягоди: полуниця, малина або смородина;
  • Трохи тертої лимонної цедри освіжить смак начинки;
  • Готовий пиріг можна прикрасити листочками м'яти і просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вишневого лікеру. "Сегодня" також писали, як приготувати вареники з вишнею.