Різдвяний піст 2018-2019 триватиме 40 днів - з 28 листопада по 6 січня. Ми розповімо, як приготуватиь смачний солодкий пиріг без додавання яєць, масла і молока.
Пісний пиріг з фруктами і горіхами
Складові:

- 1 велике яблуко
- по жмені родзинок, кураги і волоських горіхів
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки рослинної олії
- 1 ч.л. соди
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 8 ст.л. борошна
- 1 стакан яблучного компоту або соку
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- терта цедра одного лимона
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Яблуко помити, очистити і нарізати кубиками.
- Сухофрукти залити теплою водою на 15 хвилин, потім промити і обсушити. Курагу нарізати.
- Волоські горіхи за бажанням підсмажити, потім крупно порубати.
- Змішати в мисці всі рідкі компоненти, додати фрукти, горіхи, цедру і цукор.
- Додати в суміш борошно, соду і корицю. Перемішати.
- Вилити тісто в підготовлену форму. Випікати в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Готовність перевірити зубочисткою.
- Остудити пиріг і розрізати його на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісні пиріжки з яблуками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.
Дивіться відео, що їдять у піст в українських монастирях: