Як спекти пиріжки з яблуками на кефірі

14 січня 2020, 17:47
Рецепт повітряних яблучних пиріжків на кефірі на дріжджах

Рецепти пиріжків з яблучною начинкою

Ніжні яблучні пиріжки добре підійдуть для зимового чаювання в колі сім'ї. Завдяки кефіру вони виходять м'якими, повітряними і довго не черствіють. Крім кориці, в начинку можна додати ваніль, гвоздику і лимонну цедру.

Дивіться відео, як спекти яблучний хліб:

Реклама

Читайте також:

Пиріжки з яблуками на кефірі і дріжджах

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 241 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 100 мл води
  • 100 мл кефіру, ряжанки чи йогурту
  • 3 склянки борошна
  • Дрібка солі
  • 2 ч.л. дріжджів
  • 2 ст.л. цукру
  • 5 ст.л. олії

Для начинки:

  • Яблука
  • 1 ст.л. цукру
  • 25 г вершкового масла
  • Кориця – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Змішати теплу воду, дріжджі і 1 ст.л. цукру. Залишити на 10-15 хвилин.
  2. Додати до води з дріжджами інші складові. Замісити тісто і залишити його підніматися в теплому місці на кілька годин.
  3. Яблука очистити від насіння і шкірки, потушити з додаванням вершкового масла і цукру до м'якості. Дати повністю охолонути.
  4. Сформувати з тіста "ковбаску", розрізати на шматочки і розкачати. Зверху покласти начинку і сформувати пиріжки.
  5. Змастити збитим яєчним жовтком, молоком або солодкою чайною заваркою. Випікати 20 хвилин при 180 ºС.

Корисна порада

Це тісто дуже м'яке і ніжне. Його можна не розкачувати, а розділити на рівні шматочки, прямо рукою на столі розплющити, викласти начинку і защипати краї.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних пиріжків з яблуками . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати яблучні пиріжки з листкового тіста.