Пиріг с гарбузом і яблуками
Гарбузовий пиріг з яблуками – смачна і проста випічка, яку можна приготувати до домашнього чаювання.
Дивіться відео, як приготувати гарбузовий хліб:
Для приготування десерту важливо вибирати гарбуз з щільною солодкою м'якоттю. Зазвичай її нарізають кубиками і попередньо запікають у духовці. Але в нашому сирий гарбуз просто труть на тертці, як і яблука.
Пиріг з гарбузом і яблуками
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 129 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор – 1 стакан
- Яйця – 3 шт.
- Ванільний цукор – 10 г
- Гарбуз – 300 г
- Яблуко – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
- Вершкове масло для змащування форми – 30 г
- Манна крупа для присипки форми – 15 г
Спосіб приготування:
- Натерти гарбуз на саму велику тертку і дати їй трохи постояти, щоб стекла частина соку. Натерти також на саму велику тертку яблуко.
- В окремому посуді добре збити яйця і цукор до стійкої і пишної піни. Додати трохи розпушувача.
- Додати в збиті яйця борошно, ванільний цукор, терте яблуко і гарбуз, який попередньо слід віджати від зайвого соку руками.
- Викласти масу в попередньо змащену вершковим маслом і присипану манною крупою форму.
- Випікати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 170-180 ° С.
Чим корисний гарбуз
Гарбуз багатий вітаміном А, який корисний для очей, імунної системи, шкіри та кісток. Гарбуз також є хорошим джерелом калію, мінералу, що знижує ризик виникнення гіпертонії.
Осінній овоч містить флавоноїди – антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння і перешкоджають розвитку пухлин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вертуту з гарбузом і горіхами . Ми також ділилися рецептом американського гарбузового пирога зі сметаною .