Як спекти німецький абрикосовий пиріг в духовці

22 червня 2020, 14:58
Рецепт смачної випічки зі свіжими абрикосами

Пиріг з абрикосами

Цей рецепт абрикосового пирога неодмінно стане одним із ваших улюблених. Він простий у приготуванні, дуже м'який, смачний і ароматний.

Використовуйте персики, якщо ви не любите абрикоси або якщо їхній сезон минув. Зберігайте пиріг в холодильнику і виймайте його за 30 хвилин до подачі, щоб він нагрівся до кімнатної температури.

Реклама

Пиріг з абрикосами в духовці

Пиріг з абрикосами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

  • 10 столових ложок масла (розм'якшеного)
  • 2/3 склянки цукру
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту (або 1 столова ложка ванільного цукру)
  • 3 великих яйця
  • 1/2 столової ложки тертої лимонної цедри
  • 2 чашки борошна
  • 2 чайних ложки розпушувача
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 склянки масляниці, кислого молока або кефіру
  • 700 г абрикосів (близько 14 свіжих, вимитих, розрізаних навпіл і без кісточок)
  • Збиті вершки – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 ° С. Змастіть форму діаметром 27 см маслом і відкладіть в сторону.
  2. У великій мисці розітріть вершкове масло з цукром і ваніллю. Додайте яйця по одному, а в кінці – лимонну цедру.
  3. В окремій маленькій мисці змішайте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте в яєчну суміш. Влийте масляницю або кефір і добре перемішайте.
  4. Викладіть тісто у форму для випічки. Зверху розподіліть половинки абрикоса зрізом вниз.
  5. Випікайте від 30 до 40 хвилин або до золотистого кольору.
  6. Подавайте зі збитими вершками при бажанні.

На замітку

Змастіть верх готового пирога абрикосовим варенням, щоб зробити його солодшим. Ви також можете посипати цей традиційний німецький десерт цукровою пудрою.

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром .