Як спекти ситний цибульний пиріг з копченою грудинкою

18 травня 2020, 13:10
Замість грудинки можна використовувати бекон

Пиріг зі скумбрією та цибулею на Радоницю

Цей несолодкий цибульний пиріг – ідеальне поєднання м'якого дріжджового тіста, соковитої начинки і ніжної заливки. Чебрець надає страві приємний аромат, а копчена грудинка робить її дуже ситною.

Пиріг можна подавати до столу як теплим, так і охолодженим – все залежить від ваших уподобань.

Реклама

Цибулевий пиріг з копченою грудинкою

Пиріг зі скумбрією та цибулею на Радоницю

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 186 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 125-150 г борошна
  • 25 г вершкового масла
  • 3 г сухих дріжджів
  • 75 мл молока
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі

Читайте також:

Для начинки:

  • 50 г копченої грудинки
  • 35 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 50 мл вершків
  • 1/2 ст.л. борошна
  • 1/4 ч.л. сушеного чебрецю
  • Сіль за смаком

Дивіться відео, як спекти заливний пиріг на сніданок:

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розвести дріжджі з цукром.
  2. Просіяти борошно в миску, додати сіль і влити опару і розтоплене масло. Замісити тісто, зібрати його в грудку, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
  3. Нарізати цибулю і тушкувати в 25 г вершкового масла до прозорості. Присипати борошном, почекати ще хвилину і зняти з вогню.
  4. Яйце і вершки змішати в мисці. Грудинку нарізати соломкою, відокремити три чверті і залити її яєчною сумішшю, додати чебрець і добре перемішати.
  5. Тісто розкачати в пласт і викласти його в форму діаметром 18-20 см, змащену 10 г масла. Сформувати високі бортики, додати начинку, а зверху викласти решту м'яса.
  6. Розігріти духовку до 180 ° С і випікати пиріг приблизно 40 хвилин.

Як подавати пиріг

Перед подачею випічку остудіть і розріжте на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти киш з куркою і кабачками .