Як спекти киш з грибами, сиром і шинкою

21 листопада 2019, 16:54
Такий пиріг можна приготувати на сніданок

/ Фото: Unsplash

Кіш – французький відкритий несолодкий пиріг з начинкою і заливкою з вершків (або сметани), яєць і сиру. Основа пирога готується з пісочного тіста.

Дивіться відео, як приготувати кіш за рецептом Григорія Германа:

Реклама

Ми розповімо, як спекти класичний кіш з шинкою, грибами і помідорами в духовці.

Читайте також:

Реклама

Кіш з грибами, сиром і шинкою

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 207 ккал на 100 г

Для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. ложки

Для начинки:

  • Шинка – 200 г
  • Печериці – 150 г
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – для смаження

Для заливки:

  • Сметана 20% – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з сіллю. Холодне вершкове масло порубати дрібно ножем в борошно. Руками розтерти масло з борошном в крихту. Додати яйце. Швидко замісити пісочне тісто, скачати в кулю. Якщо тісто буде погано замішуватися, додати 1 ст. ложку крижаної води.
  2. Форму для випічки діаметром 22 см змастити вершковим маслом. Рівномірно розподілити тісто по формі, зробити невисокі бортики. Прибрати форму з тестом в холодильник на 30 хвилин.
  3. Печериці вимити і нарізати. Обсмажити печериці на рослинній олії, посолити і поперчити. Нарізати кубиками шинку. Змішати шинку і гриби.
  4. Сир натерти на тертці. Помідори очистити від шкірки і нарізати.
  5. Сметану розмішати з яйцями до однорідності. Додати натертий сир і перемішати.
  6. Форму з тістом дістати з холодильника, наколоти тісто виделкою по всій поверхні. Щоб основа для пиріг не здулася при запіканні, покрити тісто пергаментом і насипати близько 0,5 кг сухої квасолі (або іншого подібного вантажу).
  7. Поставити форму з тістом в нагріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Потім вийняти, прибрати вантаж і випікати ще 5 хвилин.
  8. На пісочну основу для пирога викласти печериці і шинку. Додати помідори. Залити сметаною сумішшю.
  9. Випікати відкритий пиріг з грибами і шинкою в духовці при 180 °С приблизно 20 хвилин.

Як подавати кіш

Готовий пиріг-кіш трохи остудити у формі, потім форму акуратно зняти і остудити пиріг повністю. Не поспішайте розрізати кіш відразу після приготування, дайте йому охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкий кіш з листкового тіста з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом кіша з куркою, грибами і сиром.