Як спекти кекси на кефірі з замороженими ягодами

30 січня 2020, 12:24
Рецепт швидких кексів в духовці

Ягідні кекси – відмінне доповнення до чаю або кави. Завдяки кефіру вони виходять дуже м'якими і ніжними.

Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:

Реклама

Перед випічкою кекси можна посипати коричневим цукром. А для більш яскравого аромату варто додати в тісто чайну ложку лимонної або апельсинової цедри.

Читайте також:

Реклама

Кекси з ягодами в духовці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 259 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 150 г цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • Щіпка меленої кориці
  • 1 яйце
  • 80 мл олії
  • 200 мл густого кефіру
  • 1 стакан ягід

Спосіб приготування:

  1. У велику миску просіяти борошно, розпушувач, додати сіль, цукор і корицю. Ретельно перемішати.
  2. В іншій мисці змішати яйце з кефіром, маслом і ванільним екстрактом.
  3. Рідкі інгредієнти вилити в сухі і перемішати рухами знизу-вгору.
  4. Додати ягоди (розморожувати не потрібно), перемішати.
  5. Викласти тісто в формочки для кексів.
  6. Випікати в духовці, розігрітій до 200 ° С протягом 15-18 хвилин.
  7. Готовим кексам дати трохи охолонути у формі, потім перекласти на решітку і повністю остудити.

Які ягоди використовувати для кексів

Бажано вибирати дрібні ягоди: смородину, журавлину, чорницю, малину, ожину. А ось полуницю слід попередньо нарізати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні капкейки з начинкою . "Сьогодні" також ділилися рецептом яблучних мафінів з корицею .