Як спекти галету з помідорами, соусом песто та моцарелою

10 червня 2020, 12:53
Рецепт несолодкої літньої випічки в духовці

Галета з помідорами і сиром

Несолодка галета з помідорами, моцарелою і соусом песто – це прекрасна альтернатива піці. Її можна подавати на сніданок або як гарячу закуску.

Щоб галета вийшла по-справжньому смачною, використовуйте тільки стиглі і солодкі помідори. Вони не повинні бути занадто соковитими, щоб тісто не розмокнуло.

Реклама

Галета з помідорами, песто і сиром

Галета з помідорами і сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

  • 300 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 300 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 1 ч.л. оцту
  • 1 яйце
  • 80 мл молока
  • Дрібка солі

Читайте також:

Для начинки:

  • 3 ст.л. соусу песто
  • 3 стиглих помідора
  • 1 кулька моцарелли
  • Сіль, перець
  • Сушені італійські трави
  • Оливкова олія

Дивіться відео, як спекти дієтичну галету з фруктами:

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно в миску, додати сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Розтерти руками в крихту.
  2. Додати оцет, молоко і яйце. Замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і поставити в холодильник мінімум на півгодини.
  3. Для начинки помідори помити і нарізати тонкими кружечками.
  4. Сир нарізати скибочками.
  5. Дістати тісто з холодильника, розкачати на присипаній борошном поверхні в круг товщиною 3-5 мм. Намазати соусом песто, залишаючи краї вільними.
  6. Викласти зверху кружечки помідорів. Посолити, поперчити, посипати сушеними італійськими травами і скропити оливковою олією.
  7. Випікати в розігрітій до 180-200 ° С духовці 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності викласти зверху шматочки моцарели.

Корисна порада

Замість моцарелли можна додати фету. Тоді солити галету буде не потрібно.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом галети з полуницею , сиром і медом. Крім цього, ми писали, як спекти галету з грибами .