Як спекти французький хліб у хлібопічці

26 травня 2020, 09:05
Готуємо смачний домашній хліб у хлібопічці

Французький хліб у хлібопічці виходить дуже смачним – з хрусткою скоринкою, запашний і м'який усередині. Він дуже добре нарізається, не кришиться.

Засипаючи інгредієнти, не забувайте, що дріжджі не повинні стикатися з сіллю. Для них потрібно зробити ямку в попередньо просіяному борошні.

Реклама

Французький хліб

Час приготування:

Реклама
  • залежить від моделі хлібопічки

Калорійність:

  • 261 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 1/2 чашки води
  • 2 чашки білого пшеничного борошна
  • 1 чашка хлібного борошна
  • 2 ст.л. білого або коричневого цукру
  • 2 ч.л. вершкового масла кімнатної температури
  • 1 1/2 ч.л. солі
  • 1 1/2 ч.л. сухих дріжджів

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Завантажити всі інгредієнти в тому порядку, в якому вимагає виробник хлібопічки.
  2. Виставити програму "Французький хліб" і готувати до звукового сигналу. Або пекти в основному режимі, розмір хліба і колір скоринки – середні.

На замітку

За бажанням в цей хліб можна додавати різні трави, наприклад, суміш прованських, італійських або базилік, майоран за своїм смаком.

Дивіться відео, як спекти житній хліб в духовці:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати хліб з сушеною журавлиною і насінням. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами справжнього французького багета.