Як спекти домашній житній хліб: покроковий рецепт від Григорія Германа

12 травня 2020, 09:00
Випікаємо житній хліб у духовці

Для образливих Раков - житній хліб / Фото: Скріншот із відео

На думку дієтологів, житній хліб – найкорисніший. Він добре зберігається і очищає організм завдяки високому вмісту клітковини. Зміцнити імунітет допоможе хліб з висівками і різним насінням.

Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як спекти смачний домашній хліб із житнього та пшеничного борошна в духовці.

Реклама

Житній хліб у духовці

Для образливих Раков – житній хліб / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • 2,5 години

Інгредієнти:

  • 250 г житнього борошна
  • 250 г пшеничного борошна
  • 1 ч .л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 350 мл теплої води
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. кмину

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Просійте обидва види борошна у велику миску. Посоліть і перемішайте.
  2. Насипте дріжджі в невелику миску, додайте трохи води, цукру і борошна. Перемішайте.
  3. Вилийте дріжджову суміш у борошно, додайте цукор і воду. Замісіть тісто.
  4. Перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном, і продовжуйте місити. Вкінці додайте олію і сформуйте кулю.
  5. Поверніть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце на годину.
  6. Викладіть тісто у дві форми для хліба, застелені пергаментним папером.
  7. Поставте в духовку, розігріту до 50 ºС, на пів години.
  8. Зробіть надрізи в центрі, посипте кмином і печіть при 180 ºС протягом 25 хвилин.

Як подавати хліб

Трохи остудіть, наріжте і намажте вершковим маслом.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба. Ведучий також показав, як приготувати фаршировану пекінську капусту.