Як спекти булочки з молодою кропивою: покроковий рецепт від Григорія Германа

10 травня 2020, 13:57
Готуємо смачні булочки з весняною зеленню

Булочки з кропивою

Молода кропива підходить для приготування різних страв. З нею роблять супи, салати, соуси і випічку.

Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як спекти несолодкі картопляні булочки з кропивою і кунжутом. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.

Реклама

Картопляні булочки з кропивою в духовці

Булочки з кропивою

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 500 г картопляного пюре
  • 100 мл води
  • 200 г кропиви
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів
  • Сіль
  • 1 ст. л. цукру
  • 50 г м'якого вершкового масла
  • Кунжут

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Кропиву наріжте і подрібніть у блендері. За потреби влийте воду.
  2. Змішайте кропиву, картопляне пюре, цукор, вершкове масло і дріжджі.
  3. Поступово підсипаючи борошно, замісіть тісто. Посоліть і ще раз перемішайте.
  4. Застеліть деко папером для випічки. Сформуйте булочки і викладіть їх на папір.
  5. Поставте в духовку, розігріту до 50 ºС, на 25 хвилин.
  6. Посипте булочки кунжутом і печіть при 180 ºС 25-30 хвилин.
  7. Дайте трохи охолонути і подавайте.

На замітку

Якщо ви не будете додавати дріжджі, з такого тіста можна приготувати ньокі – італійські галушки. Потрібно сформувати ковбаски, розрізати їх на шматочки і відварити в підсоленій воді.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба . Ведучий також показав, як приготувати фаршировану пекінську капусту .