Як спекти безглютенові гарбузові мафіни

8 листопада 2019, 16:42
Рецепт дієтичної випічки без цукру і глютену

Безглютенові кекси з гарбузом / Фото: Unsplash

Пряні гарбузове кекси наповнять ваш будинок ароматами осені. Це сезонне частування – ситний сніданок, який сподобається всім, навіть дітям.

Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:

Реклама

Ви можете взяти маффіни в дорогу або дати їх дитині в школу в якості корисного перекусу.

Читайте також:

Реклама

Пряні гарбузові маффіни без глютену

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 яйця
  • 3/4 склянки гарбузового пюре
  • 2/3 склянки кокосового цукру
  • 1/4 чашки сиропу агави
  • 1/4 склянки кокосової олії
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 2 чайні ложки харчової соди
  • 1/4 чайної ложки морської солі
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • 1 1/4 чайної ложки спецій для гарбузового пирога
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 чашки мигдалевого борошна
  • 3/4 чашки вівсяних пластівців без глютену
  • 1 чашка борошна без глютену

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 °С. Злегка змастіть маслом формочки для маффінів стандартного розміру і посипте борошном без глютену.
  2. Додайте яйця, гарбузове пюре, кокосовий цукор, сироп агави, кокосове масло й екстракт ванілі. Збийте протягом хвилини.
  3. Додайте харчову соду, сіль, корицю і спеції для гарбузового пирога і перемішайте. Додайте води. Збийте ще раз.
  4. Додайте миндальне борошно, вівсяні пластівці безглютенове борошно. Перемішайте до однорідного стану. Тісто має бути густим.
  5. Викладіть тісто в 10-12 формочок для кексів, заповнюючи їх на дві третини.
  6. Випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
  7. Дайте охолонути протягом 5 хвилин, а потім перекладіть кекси на решітку і повністю остудіть.
  8. Подавайте гарбузові кекси теплими або холодними.

Як зробити суміш спецій для гарбузового пирога

Цей набір для традиційного американського гарбузового пирога. Тут використовується ямайський запашний перець. Якщо у вас його немає, можна використовувати чорний перець горошком.

Складові:

  • Мелений імбир – 1 ч. л.
  • Мелений мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Мелена кориця – 1 ч. л.
  • Мелений духмяний чорний перець – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Запашний перець і гвоздику потовкти в ступці до порошку.
  2. Змішати з іншими інгредієнтами.
  3. Зберігати в герметичній посуді в сухому місці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий пиріг на кефірі.