Молочні продукти важливо їсти з крупами, хлібом, насінням, щоб наситити організм цинком ще більше / Фото: Колаж: Сьогодні
Молоко та молочні продукти в раціоні якщо їсти їх регулярно, вже допомагають забезпечити нормальне надходження цинку в організм. А якщо вживати молочку з деякими крупами та іншими продуктами, то це підвищить засвоюваність цинку, пише журнал Nutrients.
Чим важливий цинк для здоров'я?
Як отримати цинк із продуктів?
Поліпшити засвоєння цинку з інших харчових продуктів допоможе вживання молока, йогуртів, сиру та іншої "молочки". Наприклад, деякі крупи (особливо рис) і види хліба, попри вміст у них цинку, сприяють його гіршому всмоктуванню.
Особливо заважають цинку всмоктуватися продукти, що містять фітинову кислоту (фітати) – її багато в зернових продуктах, у насінні, горіхах, бобових, кавових зернах. Тому засвоєння цинку з продуктів з високим вмістом фітатів стане кращим, якщо їсти їх разом з молочними продуктами. Також цинком багаті морепродукти, яйця, пшеничні висівки, баранина та яловичина.
Також ми писали, чим можна замінити молочні йогурти і не тільки.