Для серця корисно їсти менше солі, яка також «ховається» у магазинних продуктах
Ризик розвитку гіпертонії і серцево-судинних захворювань безпосередньо пов'язаний з надмірним споживанням солі. А скорочення її в раціоні знижує артеріальний тиск та поліпшує стан хворих на інші хронічні хвороби, пише журнал Nutrients.
Чим шкідлива сіль для серця та інших органів?
Сіль сприяє затримці рідини в організмі, що призводить до ожиріння. А це, своєю чергою, підвищує навантаження на серце. До того ж медики давно довели, що великі порції солі спричиняють підвищення артеріального тиску.
Надмірне споживання солі насамперед пов'язане з підвищеним ризиком гіпертонії та серцево-судинних захворювань. Медики єдині у думці: споживання солі важливо зменшувати. Але не всім це вдається.
Як почати їсти менше солі для серця
А ще для тих людей, яким складно контролювати кількість споживаної солі, дослідники розробили дозатор (Salt Control H). Він пропонує людині дози солі відповідно до вікових характеристик та кількості приготованих страв. Поки що обладнання випробовують, але дослідники вже впевнені, що дозатор допоможе їсти менше солі.
Читайте також, як знизити високий тиск без ліків