Як їсти картоплю, щоб не поправитися: поради дієтологів

19 листопада 2018, 13:35
Японські вчені назвали картоплю небезпечним овочем

Смажена, варена, тушкована, фрі ... Картопля – наш улюблений овоч. Але японські вчені мають іншу думку. Результати їх дослідження стверджують: страви з картоплі викликають діабет. Ризик захворіти зростає на третину, якщо вживатиє такі страви кілька разів на тиждень. Наші дієтологи паніку японців розуміють, але не поділяють.

"Картопляне пюре має високий глікемічний індекс, тому дійсно викликає різке підвищення рівня цукру в крові", – говорить дієтолог Яна Кравченко.

Реклама

Якщо обожнюєте смажену картоплю, не їжте її частіше, ніж два рази на тиждень. А найбезпечніша картопля – відварена або запечена в шкірці.

"Картоплю треба їсти зі шкіркою – так ви отримаєте додаткову порцію нерозчинної клітковини", – радить дієтолог.

Головне, щоб картопля була гарячою – так крохмаль швидше засвоюється. А ось овочеве рагу з картоплею - безпрограшний варіант. Інші овочі не дадуть піднятися цукру в організмі, так само, як тушкована і запечена риба.

Реклама

Нагадаємо, раніше відомий дієтолог розповів, що насправді прискорює метаболізм.